Alkuajoista lähtien ihmiskunnan, takka on merkinnyt koti, yritys ja lepo – ainakin tämä on kuva kuin Uunisepät takka valmistajat haluavat antaa meille. Mutta yksi on yhtä mieltä, että hetkiä takkatulen ääressä symboloivat rentoutumista ja rauhaa meille. Mielikuvitusta- ja elokuvat - meidän levätä, lukea, puhua asioita on tapahtunut päivän aikana, ottaa nokoset ja viettää laatuaikaa yksin tai muiden perheenjäsenten takan äärellä.

Voisi olla jotain todella alkeellinen rakkautemme takat. Muinaisina aikoina palo oli suora yhteys elintarviketurvallisuutta. Tulen käytettiin ruuanvalmistuksen ja se pitää villieläimiä pois. Se oli takka jossa ihmiset kokoontuivat, söi ruokansa ja sai heidän suojata. Tulen jos keskeisiä tarpeita ihmisille, ruokaa, lämpöä ja turvallisuutta. Samat sanat liittyvät läheisesti home-ajatuksenamme joten kuvan takka, koti, yritys ja muut liittyvät välttämättä niin kuvitteellinen loppujen lopuksi.

Tänään elämme peruskoulun taloa lämmittää sähkön ja öljytuotteiden ja meillä ruoan valmistamiseen tarvittavasta sähkö kamat. Silti lähes kaikki valmiita, sähkölämmitteinen uudet talot Suomessa on takka. Romanttinen henkilö taipuvainen ajattelemaan, että se on sekä-mitä se voisi myös olla- mutta on käytännön syistä laskemisesta takka uuteen kotiin. Se on jälleen kerran ja lämpöä.

Vaikka takka ei käytetä ainoa Lämmitys, se antaa erinomainen vara- ja korvata lämmönlähteen vaikutuksilta. Vaikka harvoin teollisuusmaiden sähkön taukoja käy, ja kylmä talven aikana tällaisia onnettomuuksia voi olla kohtalokas pohjoisissa maissa. Ja tietenkin sähkön hajoaa Pohjois ovat todennäköisimmin talvella kun sähköverkon käytetään voimakkaasti. Mahdollisuus sähkön taukoja aiheuttama ylikuormitus on todennäköisesti tapahtuu, kun järjestelmän käyttö kasvaa dramaattisesti, yleensä koska äkillinen kuume alentaa. Hätä tällaisina hetkinä uusien talojen valmistajat päättänyt lisätä takka kotinsa – ja lisäksi saamme takka antaa tunnelmaa.