Viime viikkoina olen törmännyt kamala asiakaspalvelua. Mielestäni asiakaspalvelu on yksi tärkeimmistä asioista yhtiölle ja imago. En voi kuvitella menossa takaisin kauppaan, jos eivät ole saaneet ystävällinen ja asiantunteva palvelu.

Yhdessä tapauksessa kolme viikkoa sitten jätti minut sanattomaksi ja päätin ostan koskaan on kyseisen merkin. Se oli kun mieheni ja minä menimme Huonekaluliike ja osti sänky. Koska vielä ei ollut muutimme meidän uuden asunnon tässä vaiheessa, olemme sanoneet maksaisimme sänkyyn heti mutta olisi se antanut kuin kolme viikkoa, joiden perusteella ne oli kunnossa. Olimme tyytyväisiä, koska sängyssä oli täydellinen meidän uusi makuuhuone. Kuitenkin kaksi viikkoa myyjä kutsui meitä ja sanoi, että oli ongelma; Ilmeisesti he olivat myyneet meidän sängyssä, vaikka olemme maksaneet, joku muu ja ne saavat saman bed mallin vain on yksi kuukausi. Olin järkyttynyt, koska se oli muutaman päivän ennen kuin meidän on siirryttävä Taloja ja nyt meillä ei olisi mitään nukkua koska nykyinen sänky ei sovi uusi asunto ovista. Kysyin heiltä, miten toimitamme ja hän sanoi, että saisimme ilmeisesti sängyn kuukaudessa. Olin raivoissani – ei vain olimme sopineet sänky olisi toimitetaan samana päivänä, että siirrymme mutta myös oli maksanut sen jo! Sanoin, on täysin mahdotonta hyväksyä ja jossa hän ehdotti, että saisimme sängyn näytössä, kunnes saamme upouusi bed. En ymmärrä, miten tämä oli meille koska on jo valtavan paljon tekemistä liikkuvat vähemmän vaivaa. Pyysin häntä kutsua tämän esimiehen ja selvittää tämä asia pois ja soittaa minulle takaisin päivän päätteeksi. Hän teki ja lopulta saimme 20 % pois alkuperäisestä bed hinnasta, vaikka meillä oli laskeutua nukkuminen näytön sängyssä muutaman viikon.

Tämän kokemuksen jälkeen aloin kunnioittaa enemmän asiakaspalvelusta ja ahkera yritykset, kuten Uunisepät. Meillä oli asennettu Uunisepät takka ja vaikka asennus takka olisi enemmän vaivaa kuin ostaa sänky, että ehdottomasti ei. He tekivät niin hyvää työtä, että kun bed-episodi olen lähettänyt iso laatikko suklaan asiantuntija Uunisepät, joka oli asennettu meidän takka hymyillen ja asiakaslähtöisen asenteen.