Puu on erinomainen ja ekologinen lämmönlähteen vaikutuksilta mökillä. Sauna puuta polttaa myös takka. Uusi puoli lämpö varattu tulisijat sopivat käytettäväksi mökki, kuten lämmitellä nopeasti, pitää lämpöä ja näyttää tyylikkäältä (ks. esimerkiksi Uunisepät kokoelmat).

Suomalaiset rakastavat mökeilleen. Mökki on kesän koti ja mukava viettää pitkiä lomia. Se on paikka paeta ja rentoutua, pakopaikan kaupungista ja paikka olla ilman rajoituksia sosiaalinen paine. Nykyään on saada enemmän yhteistä käy talvella aikoina kuitenkin useimmissa mökeissä on kalustettu vain olemaan kesän asuntoja ja elintärkeitä elementtejä kuten Lämmitys puuttuu mökit.

Valita oikea takka mökki ei ole ollut helppoa. Vaihtoehtoja on rajoittunut pääasiassa kaksi vaihtoehtoa: joko liesi takka tai lämpö varattu takka. Molemmissa on etunsa ja haittansa. Liesi tyyppi takka antaa lämpöä melkein heti ja kylmä mökki lämpenee nopeasti. Lämmön säilyttäminen on kuitenkin huono, ellei tulipalo pidetään koko ajan takka. Varattu takka lämpö mutta suuren massan takka on lämmitettävä hitaasti ja huolellisesti välttämiseksi halki, niin nopeasti ja lyhytaikainen Lämmitys varattu takka ei sovi.

Tarvitaan tulisijojen sopii mökin Lämmitys vaatii ja tämä huomattu takka valmistajat. Uusi puoli varattu takka on otettu käyttöön markkinoilla viime aikoina. Ne antaa lämpöä nopeasti, kuten valo liesi tyyppi takat, mutta myös varata lämpöä kuin totta pidätetään takat takka. Tämäntyyppinen takka sopii Lämmitys, mökki, joka on yleensä syksyllä, keväällä kertaa ja vain viikonloppuisin.